Výběr žánru February, 2009

The Mysterious Geographic Explorations Of Jasper Morello

Animované, Oscarové
25:00 min
3 Komentářů
Austrálie

Australský snímek The Mysterious Geographic Explorations Of Jasper Morello je velmi dobře technicky zvládnutý snímek. Atmosféra filmu je vynikající. 2D postavy kombinované se 3D prostředím působí velmi dobře. Snímek získal nominaci na Oscara za animovaný krátký film v roce 2005 a ostatní ocenění jsou uvedeny po videem. Film vám přinášíme s českými titulky.

Hire: The Star

Akční
7:00 min

Jeden z dílů série reklam na vozy BMW. Série vznikla v roce 2002, kdy si firma BMW najala režisérské špičky a herecká esa aby společně vytvořili sérii akčních krátkometrážních snímků. Výsledek tohoto odvážného reklamního pokusu můžete vidět právě zde.

Slavná zpěvačka nasedá do vozu záhadného řidiče (Clive Owen) aby unikla svým bodyguardům. Zpěvačka je však jak se patří rozmazlená a je zvyklá na královské zacházení. Což řidič automobilu nehodlá tolerovat a ukáže jí tu pravou jízdu.

Balance

6 Komentářů
Západní Německo

Tento snímek je držitelem Oscara za krátký animovaný film (1990). Dále je vítězem hlavní ceny „Clermont-Ferrand International Short Film Festival“ (1990) a další 2 hlavní ceny. Což vypovídá o filmu víc než dost. Film zpracovává téma „kdo chce víc, nemá nic“ a vyzdvihuje na povrch lidskou touhu a moc. Ve filmu nepadne ani slovo, ale dokáže říct člověku víc než tisíc slov..

10 minuta

2 Komentářů
Bosna a Hercegovina

Co pro člověka znamená 10 minut? Pro někoho tato doba nepředstavuje nic, ale některým lidem se za tento čas změní celý život. Snímek 10 minuta Ahmeda Imamovice je držitelem ocenění „nejlepší evropský krátký film“ pro rok 2002. Podívejte se na film a zamyslete se, co pro vás znamená 10 minut.

Video přeložil náš team www.kratke-filmy.cz.

Video v lepší kvalitě bez titulků.

Left 4 Dead

Akční, Horror
7:55 min

Velmi profesionálně zpracovaný “zombie” snímek, kde se nešetří krví a gore efekty. Skvěle vypadající masky a celkové zpracování filmu je zárukou skvělé zábavy na 8 minut. Skupinka přeživších lidí se snaží uniknout zákeřným oživlým mrtvolám…

Stařec a moře

8 Komentářů
Rusko / Kanada / Japonsko

Opravdu poutavý krátký snímek podle románu Ernesta Hemingwaye “Stařec a moře”. Film poukazuje na vnitřní sílu člověka. Kouzelná animace a celková atmosféra filmu tvoří opravdu silný filmový zážitek. Snímek získal v roce 2000 Oscara za krátký animovaný film.

Příběh samotný je o muži, který se vydá na moře lovit ryby. Chytne obrovskou rybu se kterou dlouho bojuje.. Ale rybář není jediný kdo po rybě touží..