Výběr žánru April, 2009

One Hundredth of a Second

Perfektní zápletka, která odráží válečnou atmosféru. Ve válečném prostředí se promítne příběh fotografky, která je odhodlaná udělat svou fotografii. One Hundredth of a Second (Jedno sto sekund) vyhrálo prozatím 4 ocenění, také díky produkci studia Pistachio Pictures.

Signs

Romantické
12 min
6 Komentářů
Autrálie

Jak již název napovídá Signs(znaky), je film kompletně bez jakéhokoliv dialogu. I přes to upoutá svým romantickým příběhem, který napsal Patrick Hughes. Krátký film je dojemný, k zamyšlení a roztomilý a to vše ve 12 minutách bez jediného slova. Film byl prezentován na festivalu Schweppes Short Film Festival.

World Builder

Krátký Film z budoucnosti o lásce nese název World Builder (Stavitel světů). Film kompletně vytvořil Bruce Branit, který vlastní své filmové studio Branit VFX. Tedy i počítačové efekty na nichž je položen celý příběh.

White Red Panic

Film White Red Panic (Bílá Červená Panika) od Ayz Waraich zachycuje sociální problémy dvou mužů z podsvětí. Snímek vydala společnost Dimeworth films v roce 2008. White Red Panic je film kde dva muži se ocitnou na špatné straně, která ztrahává jejich charakter. Nakonec se octnou proti sobě a až při tragické životní události si uvědomí pravé životní hodnoty, které jsou důležité…

Presto

Presto, tento snímek jste měli možnost vidět v kině před pouštěním filmu WALL-E. Vytvořili ho Pixar Animation Studios a Walt Disney Pictures. Řadí se mezi četné krátké komediální filmy, které Pixar vytváří jako na běžícím pásu.

Doodlebug

Fantasy
3 min
1 Komentář
Velká Británie

Režisérem Doodlebug, tedy černobílého snímku z roku 1997 je Christopher Nolan (The Dark Knight). Je to jeho první snímek. Silná pointa a výborná atmosféra dělá z 3 minutového filmečku velmi kvalitní záležitost.