Výběr žánru November, 2009

ROMP

Videoklipovka ROMP Adama Pollina byla natočena podle jeho vlastního, stejnojmeného komiksu.Díky zajímavému technickému provedení a celkovému videoklipovému vzhledu se snímek stal základem videoklipu kapely SEVENDUST jménem ENEMY. Odkaz na klip níže. Ve filmu nenaleznete žádné prvky k zamyšlení, nic takového.. Jedná se čistě jen o “Cool” záležitost.

Zmiňovaný klip: Sevendust – Enemy

The Children of Leningradsky

Velmi silný polský snímek The Children of Leningradsky obdržel nominaci na Oscara, získal cenu za nejlepší dokument a také cenu International Documentary Association. Dokumentární snímek pojednává o dětech, které svůj život tráví v ulicích a na nádražích Ruska. Snímek přinášíme s našimi českými titulky.

Info k titulkům!:

  • Jedná se o rychlý překlad.
  • Korekce neproběhla ale časování snad sedí.
  • Během krátké doby vytvoříme titulky ve verzi 2.

(a bez otravného tmavého pruhu by titulky nebyly k přečtení:))

The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon

Komedie
10:17 min

Předem se omlouvám, ale dnes vyjímečně přidávám i něco z “kravinového” soudku:) Narazili jsme na tento vcelku povedený snímek natočený formou traileru a rozhodl jsem se o něj s vámi podělit. Film nemá žádnou vnitřní hloubku, ani žádný podmět k zamyšlení. Slouží čistě pro pobavení. Trefně se naváží do trailerových klišé a myslím, že svůj “zábavný účel” film splní. Užijte si tuto ujetou záležitost.

Ark

Animované, Sci-Fi
7:31 min
3 Komentářů
Polsko / USA

Zajímavé nápady očividně nikdy nedojdou. Ark je snímkem tajemným, designově velmi zajímavým a po stránce příběhu originálním. Ve filmu nezazní ani slovo a proto si ho vychutnáte všichni bez ohledu na úroveň Vaší angličtiny. Užijte si film a nezapomeňte připsat svůj názor a přidělit zasloužený počet hvězdiček;)

Wrong Side Of The Bed

Komedie
1:31 min
3 Komentářů
Podle všeho Anglie

Nyní přicházíme se snímkem, jehož stopáž nepřesáhne dvouminutovou hranici. Nicméně i přes to film získal cenu One Minute Wonder Competition (OMWC). V takto krátké době dokáže příběh odhalit množství zajímavých situací a závěrečná pointa zanechá úsměv na tváři.

Our Time Is Up

Komedie
14:23 min

Our Time Is Up se zabývá životem psychologa, který svým pacientům pomáhá vlastní cestou. Hvězdné obsazení spolu s nominací na Oscara prozrazuje kvality snímku. Snímek je v angličtině bez titulků, ale myslím, že i se základní znalostí angličtiny si snímek užijete a upřímně se pobavíte.